Trei motive pentru care ar trebui să aveți instalat un geam în acoperiș

Trei motive pentru care ar trebui să aveți instalat un geam în acoperiș
Un geam în acoperișul casei este necesar ( din punctul meu de vedere ), indiferent dacă aveți o mansardă, sau un pod nelocuit.

În primul rând, un astfel de geam vă permite să aveți acces mai ușor pe acoperiș pentru diverse lucrări de mentenanță, specifice învelitorii dvs.: siliconarea jgheaburilor, a flashing-urilor de la coș, înlocuirea bureților de coamă sau de dolie, verificarea integritații învelitorii ( mai ales în cazul învelitorilor din tiglă, după o furtună puternică ), etc.

Un alt motiv pentru care eu aș opta pentru un geam în acoperișul casei îl reprezintă posibilitatea de instalare și întreținere mai ușoară a unui sistem de panouri fotovoltaice sau termice. Este mult mai ușor să ai instalată o fereastră de mansardă prin care să poți duce pe acoperiș materialele și sculele necesare, decât să faci acest lucru cu ajutorul unei scari, pe exteriorul clădirii. Pentru a avea un randament bun, atât panourile fotovoltaice, cât și cele termice au nevoie de o curațare periodică ( este știut faptul că depunerile de praf și murdărie scad destul de mult randamentul acestora ). Având o fereastră de mansardă prin care să puteți ieși pe acoperiș, curațarea panourilor se va face ușor, fără a fi nevoie să apelați la firme specializate, sau să închiriați nacele.



În cel de al treilea rând, având montat un geam în acoperișul casei, puteți lumina și ventila podul sau mansarda, simplu și eficient, fără costuri suplimentare. Indiferent că spațiul despre care discutăm este locuit, sau îl folosiți pentru depozitare, în el este nevoie de lumină naturală și aer curat. Lumina naturală și aerul curat împiedică apariția umezelii și a condensului. Instalarea a cel puțin două ferestre, în zone diferite ale mansardei ( podului ), permit o realizare eficientă a aerisirii spațiului, acest lucru conducând și la o scădere a temperaturii în zilele caniculare de vară.

Având în vedere necesitatea unui acces facil pe acoperiș, compania VELUX  a dezvoltat o fereastră de mansardă, dedicată, care permite un acces ușor, și cu riscuri minime, pe acoperiș.

Fereastra de acces pe acoperiș, VELUX GXL, are deschidere laterală, acest lucru permitând iesirea pe acoperiș, în siguranță, mult mai ușor decât în cazul accesului printr-o fereastră clasică, cu deschidere mediană.

Mai multe informații despre fereastra pentru acces pe acoperiș VELUX GXL găsiți în pagina de produs. 

În cazul în care doriți mai multe informații despre ferestre de mansardă VELUX, ne puteți trimite întrebările dvs. la adresa de mail contact@rav.com.ro, sau pe whatsapp la numărul de telefon 0726783263, și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.



Va invitam sa accesati si urmatoarele articole:

Ce geam de mansardă să aleg ?

Dimensiuni ferestre de mansarda VELUX

Ferestre de mansardă la comandă



 
Categorii

Suport clienti 08.00 - 18.00

0726783263 contact@rav.com.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!