Rama de etansare VELUX – Cum sa eviti sa iti iei teapa

Rama de etansare VELUX – Cum sa eviti sa iti iei teapa
In primul rand ar trebui sa lamurim ce este o rama de etansare VELUX.

Rama de etansare VELUX este un ansamblu de piese metalice care are rolul de a directiona in siguranta apa pluviala din lateralele si de deasupra ferestrei, in partea de jos a acesteia.


Retineti faptul ca rama de etansare VELUX nu are nici o treaba cu tocul ferestrei, acestea fiind doua lucruri total diferite.

Pentru a putea fi instalata corect, o fereastra de mansarda VELUX are nevoie de o rama de etansare, potrivita invelitorii dumneavoastra. Cele mai uzuale rame de etansare sunt EDW pentru invelitorile ondulate ( tigla metalica, tigla ceramica, tigla de beton, tabla cutata), si EDS pentru invelitorile plate ( tabla faltuita sau sindrila bituminoasa).

La randul lor, aceste rame de etansare pot fi :

- Simple ( EDW 0000 si EDS 0000 ) – Acest tip de rama va mai fi disponibil doar pentru o scurta perioada.

- Cu folie hidroizolatoare BFX ( EDW 1000 si EDS 1000 ).

- Cu kit de izolare termica BDX ( EDW 2000 si EDS 2000 ).
 

Rama de etansare VELUX EDW 0000 ( sau EDS 0000 ), este o rama simpla, pe care noi o numim „ rama de reparatie”, si pe care o folosim in cazul in care un client are o fereastra VELUX instalata deja, si care are probleme de infiltratii.




In unele cazuri, datorita unui montaj gresit, rama de etansare VELUX este deteriorata ( unele parti componente ale acesteia, cum sunt piesele 1, 3, si 7 ), si trebuie inlocuita. Daca montajul gresit a deteriorat doar rama, fara a afecta folia hidroizolatoare sau kit-ul BDX, nu este cazul sa comandam o rama completa ( care include folia hidroizolatoare BFX si kit-ul BDX ), din seria 2000, deoarece aceasta este mai scumpa, si unele din componentele incluse in pachet, le avem deja.
 

Rama de etansare VELUX EDW 1000 ( sau EDS 1000 ), contine si folia hidroizolatoare BFX ( fara kit-ul de izolare termica BDX ), impreuna cu jgheabul de drenaj din spatele ferestrei.



Aceasta rama de etansare se foloseste in general in doua cazuri:
- In cazul unei reparatii, atunci cand odata cu rama de etansare a fost deteriorata si folia hidroizolatoare ( sau jgheabul de drenaj ).

- In cazul in care fereastra de mansarda este instalata la un pod nelocuit, si nu se acorda o mare importanta izolarii termice.
 

Rama de etansare VELUX EDW 2000 ( sau EDS 2000 ), este o rama completa, care contine atat folia hidroizolatoare BFX ( inclusiv jgheabul de drenaj din spatele ferestrei ), cat si kit-ul de izolare termica BDX.



In cazul instalarii unei ferestre de mansarda noi, recomandam achizitionarea si utilizarea acestei rame de etansare din urmatoarele motive:

- Contine jgheabul de drenaj din spatele ferestrei. Aceasta piesa are rolul de a prelua eventualele infiltratii ( datorate problemelor la invelitoare ), de deasupra ferestrei, si a le directiona pe folia anticondens, in partea de jos a ferestrei ( inspre zona de streasina ), evitandu-se in acest fel aparitia infiltratiilor in jurul ferestrei de mansarda.

- Contine folia hidroizolatoare VELUX BFX. Aceasta folie are rolul de a impiedica infiltratia condensului ( care apare pe piesele metalice ale ramei de etansare ), in tocul ferestrei, si implicit deteriorarea acestuia.

- Contine kit-ul de izolare termica VELUX BDX. Kit-ul BDX este realizat dintr-un burete cu o densitate mare, si o spuma cu memorie, care ”imbraca” fereastra pe toate cele patru laturi, evitandu-se in acest fel aparitia zonelor reci, si implicit a condensului pe toc. Utilizarea kit-ului de izolare termica VELUX BDX va ajuta sa imbunatatiti performantele tehnice ale ferestrei ( creste izolarea termica a acesteia ), si in acelasi timp sa prelungiti viata acesteia, prin impiedicarea aparitiei condensului pe tocul ferestrei.
 

Aici poti gasi preturile ramelor de etansare VELUX EDW 2000
 

In concluzie:

Asa cum este normal, intre ramele de etansare simple ( EDW 0000 sau EDS 0000 ), ramele de etansare cu BFX ( EDW 1000 sau EDS 1000 ), si ramele de etansare complete ( EDW 2000 sau EDS 2000, care includ si kit-ul de izolare termica BDX ), exista o diferenta de pret. De aceea, atunci cand doriti sa cumparati o fereastra de mansarda VELUX, interesati-va cu atentie si ce fel de rama de etansare primiti. Ca idee, o rama de etansare VELUX EDW 2000 este mai scumpa cu aproximativ 40% decat o rama EDW 0000.

Pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere, si ca beneficiati de cea mai buna oferta, este important sa comparati codurile produselor. Verificati cu atentie atat codurile ferestrei, cat si codurile ramei de etansare. In cazul in care primiti oferte de genul „ fereastra VELUX 66x118 cu rama de etansare”, cereti mai multe detalii despre produsele cuprinse in oferta. Codurile produselor va ofera foarte multe detalii despre acestea, putand in acest fel sa luati cea mai buna decizie privind distribuitorul de la care veti face achizitia ( in functie de necesitatile si bugetul dvs. ).

Pentru mai multe detalii despre ferestrele de mansarda si accesoriile VELUX, va rugam cititi si alte articole din blogul nostru, sau sa ne contactati.

 
Categorii

Suport clienti 08.00 - 18.00

0726783263 contact@rav.com.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!