Cât costă montajul unei ferestre VELUX ?

Cât costă montajul unei ferestre VELUX ?
Deoarece ferestrele de mansardă se ”încadrează” în structura acoperișului ( am inclus aici și învelitoarea ), prețul montajului unei ferestre VELUX depide de mai mulți factori:

- Panta acoperișului
- Tipul învelitorii
- Distanța dintre căpriori
- Înalțimea la care se instalează fereastra
- Locația lucrării

Să le luăm pe rând, și să vedem cum aceste variabile influențează prețul montajului unei ferestre VELUX :


1. Panta acoperișului.

Marea majoritate a ferestrelor VELUX se instalează pe acoperișuri cu panta mai mare de 15°. În cazul în care panta acoperișului este mai mică decat panta recomandată de către producator, există două variante prin care se poate instala fereastra :

- Se achiziționează o ramă de supraînălțare VELUX . Prețul acestui produs diferă în funcție de dimensiunea ferestrei, și se învârte în jurul sumei de 3000-4000 Ron ( preț valabil în luna mai 2023 ). De reținut este faptul că această ramă de etanșare este potrivită situației când panta acoperișului este mai mare de 10°.

- Se confecționează o supraînălțare ( de obicei din lemn și OSB ), în funcție de dimensiunile ferestrei, și de panta acoperișului. Această variantă se pretează foarte bine și la acoperișuri cu panta mai mică de 10°. Costul unei asemenea supraînălțari depinde de dimensiunile ferestrei, materialele folosite, finisajele supraînalțării, și se încadrează între 3500 și 4500 ron ( am inclus aici și produsele VELUX din rama de etanșare necesare unui astfel de montaj ).

Deci, ca și o concluzie, o diferența de 2°-3° a pantei acoperișului poate crește prețul montajului cu 3500-4500 ron/fereastră.

De reținut este faptul că dacă aveți un acoperiș cu o pantă mai mică de 10°, și o învelitoare ondulată ( țiglă ceramică, de beton, sau metalică ), nu recomandăm montajul unei ferestre VELUX, nici chiar dacă s-ar realiza o supraînălțare. 

În cazul în care nu știți ce pantă are acoperișul dvs. , vă invităm să citiți acest articol, și credem noi că vă va ajuta să vă lamuriti. 



2. Tipul învelitorii

Tipul învelitorii este o altă variabilă care influențează semnificativ costul montajului unei ferestre VELUX.

Ferestrele VELUX se instalează mai ușor în acoperișuri cu tiglă ( ceramică și de beton ), tiglă metalică, sau șindrilă bituminoasă, și mai dificil în învelitori din tabla dreaptă ( tablă dublu falțuită sau click ), sau panouri sandwich.

Din acest motiv, și prețul montajului unei ferestre VELUX diferă și în funcție de tipul învelitorii.

Ca și „puncte de reper” prețurile practicate de noi pentru montajul unei ferestre VELUX sunt:

- Învelitori din tiglă sau tiglă metalică = 800 RON/Buc
- Învelitori din tablă lisă ( click sau dublu falțuită ) = 1300 – 1400 RON/Buc
- Învelitori din panou sandwich = 1600 – 2000 RON/Buc


3. Distanța dintre căpriori

În multe cazuri, distanța mică dintre căpriori nu permite instalarea standard a ferestrei de mansardă dorite, și în acest caz se impune realizarea unei juguiri. Bineințeles, această operațiune consumă timp și materiale, și din acest motiv ea se taxează suplimentar.

Costul unei juguiri variază între 400 și 600 Ron.  Am inclus aici atât materialele ( căpriori, colțare metalice, holzșuruburi, șipci, etc. ), cât și manopera.


4. Înalțimea de montaj a ferestrei VELUX

Uneori, este necesar să se instaleze ferestre VELUX la înălțimi mari ( 4-9 metri de la podea ), acest lucru putând implica necesitatea utilizării unei schele. Deoarece închirierea, transportul și manipularea schelei sunt consumatoare de timp și resurse, este normal ca în acest caz montajul ferestrei VELUX să coste mai mult decat atunci când instalarea s-ar fi facut la o înalțime mai mică ( sub 4 metri ).

În funcție de înălțimea de instalare, și de numărul ferestrelor care trebuiesc montate, în cazul unei ferestre instalate la înălțime prețul se majorează cu 200 – 500 Ron.


5. Locația lucrării

În funcție de locația lucrării costul montajului unei ferestre VELUX poate să crească considerabil. Spre exemplu, noi nu avem costuri suplimentare pentru lucrările din zona București-Ilfov, dar percepem o taxă suplimentară ( între 100 și 300 Ron, în funcție de distanță ), pentru lucrări în județele Giurgiu, Prahova, Dămbovița, Ialomița, și Calarași.

În concluzie, dacă doriți o ofertă de preț pentru montajul unei ferestre VELUX, este necesar să oferiți distribuitorului/montatorului cât mai multe detalii despre lucrare.

În cazul în care ați achiziționat ferestrele de la un magazin DIY ( Dedeman, Hornbach, Brico Depot, etc. ), sau de la un magazin online, și doriți să apelați la noi pentru montajul acestora, vă rugăm să ne trimiteți poze cu codurile produselor. Vrem să fim siguri că produsele achiziționate sunt compatibile, și potrivite situației dvs. 


Vă invităm să accesați și urmatoarele articole:

- Trei motive pentru care ar trebui să aveți instalat un geam în acoperiș

- Ferestre de mansardă la comandă

- Cele mai vandute ferestre VELUX

- Ce geam de mansardă să aleg ?

- Dimensiuni ferestre de mansarda VELUX

Categorii

Suport clienti 08.00 - 18.00

0726783263 contact@rav.com.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!