Ce geam de mansardă să aleg ?

Ce geam de mansardă să aleg ?
Alegerea unui geam pentru mansardă depinde de mai mulți factori, cum ar fi: destinația camerei, dimensiunile acesteia, orientarea vis-a-vis de punctele cardinale, gradul de izolare dorit, si bineînțeles preferințele personale.


DESTINAȚIA CAMEREI

In functie de destinația camerei, puteți alege geamuri de mansardă cu protecție de lac incolor ( pentru camere de zi, cum ar fi dormitoarele, livingurile, birourile, sau holurile ), sau cu protecție de poliuretan alb ( pentru camere cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau bucătăriile ).

Dacă aveți nevoie de un geam pentru camere de zi, ultima literă din codul ferestrei trebuie să fie litera "L" ( ex. GZL, GLL, GGL, GPL, GTL, GXL, GIL, etc. ). In cazul în care vreți să instalați un geam de mansardă la o cameră cu umiditate ridicată, ultima literă din codul ferestrei trebuie să fie litera "U" ( ex. GLU, GGU, GPU, GTU, GXU, GIU, etc. ).


DIMENSIUNILE CAMEREI

Pentru a beneficia de suficienta lumină naturală, dar și de o ventilație corespunzătoare a camerei, este necesar ca suprafața geamului să reprezinte între 10% și 15% din suprafața camerei. Pentru o bună iluminare a mansardei este necesar să luați in calcul și distribuția luminii. În cazul camerelor care au o latură mai mare de 3,5m - 4m, este recomandat să instalați cel puțin două geamuri de mansarda.


ORIENTAREA VIS-A-VIS DE PUNCTELE CARDINALE

Atunci când alegeți geamul pentru mansardă este bine să țineți cont și de poziția camerei vis-a-vis de punctele cardinale. Spre exemplu, dacă aveți camera orientată catre nord, suprafața geamului ar trebui să fie ceva mai mare decât în cazul în care camera ar fi fost orientată către sud.


GRADUL DE IZOLARE DORIT

În funcție de gradul de izolare dorit, puteți opta pentru geamuri de mansardă din gama Standard, Standard Plus, sau Premium. Numărul foilor de sticlă, dar și configurația acestora, cresc sau scad coeficienții de izolare termică și fonică a ferestrei de mansardă. Acești coeficienți pot fi găsiți în pagina de produs, la secțiunea "Caracteristici", și variază între 1,0 W/m²K ( pentru geamurile model 51 din gama Standard ), și 0,5 W/m²K ( pentru geamurile model 62 din gama Premium ).


În final, alegerea unui geam de mansardă depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră specifice, iar o discuție cu un specialist în domeniu vă poate ajuta să luați cea mai bună decizie.

În cazul în care doriți mai multe informații despre geamurile de mansardă, ne puteți trimite întrebările dvs. la adresa de mail contact@rav.com.ro, sau pe whatsapp la numărul de telefon 0726783263, și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

 
Categorii

Suport clienti 08.00 - 18.00

0726783263 contact@rav.com.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!